Need these firmwares

SlapNutz

Member
Hi

Would anyone have a link to download the following files please so I may update my audi to the latest firmware please, and then get someoone to do the map updates, will save them a lot of time.

I am currently on MHI2_ER_AU57x_S2519_1

and need the following 2

MHI2_ER_AU57x_P3634
and
MHI2_ER_AU57x_K3663

to bring my audi A7 2015 facelift up to date.

Regards
Slapz
 
Last edited:

SlapNutz

Member
Never Mind once again, Awfully quiet in here with responses.

If you want something done do it yourself I guess....

I managed to acquire

Audi MHI2 ER AU57x K3663 MU1425-AIO

That bumped me up straight from s2519 to k3663 with the below features

Features:
1. All in one update from any ER_AUG11 or ER_AU57x FW directly to MHI2_ER_AU57x_K3663_1
2. GEM activation during installation
3. Patched IFS-Root installation (FEC & CP patch)
4. FecContainer adjustment with missing FECs (00040100, 00050000, 00070200, 00030000, 023000EE, 00060800, 00060900)
5. CarPlay and AA activation
6. GraceNote2 V17 installation
7. Fix for rear control head error after update from P0040 or older

Tested apple car play and worked perfectly. Also the update showed under version...Took about 50 mins to complete.

Now on to maps, got hold of V03959802TM 0192 ECE 2021/2022 maps with camera updates Europe MIB1 HI and MIB2 HI

Will update after installation.
 

AndyT306

Moderator
Staff member
Moderator
hey where did you get the update and how did you install?
 

SlapNutz

Member
hey where did you get the update and how did you install?
I have both files and the firmware is installed through the red menu after putting files on sd card..straight forward...and the maps are again put onto sd card and updated normally through mmi.
 

SlapNutz

Member
Update

firmware and maps both updated. amazing how people get hold of these files and decide to charge folk hundreds of £££ ...
Everything checked and all working.. been using car play with google maps all day no issues also more features added in menus.

I will try and upload files somewhere as firmware is 8.3gb

and maps is around 27gb.

I can upload the firmware to my google drive as that should be enough storage to handle it. anybody need a link send me a pm and once uploaded i will send.

Regards
Slapz
 

SlapNutz

Member
update with pic evidence

i went from

IMG_0173.jpg


TO
IMG_0196.jpg


Its all been working beautifully just going to test out another map but this one has updated cameras and so on. if that map is better then i will make a combo of this firmware and that map. and upload to a google drive where people can download from.

Remember this firmware will take you from any bottom firmware all the way to the latest without doing it version by version. It also has the option to be used on basic as well as bose.
 

AndyT306

Moderator
Staff member
Moderator
were they publicly available?

maps i can live without as without reliable live traffic they are useless to me.... but apple car play would be a massive bonus and something i was going to pay for
 

AlS3BE

Registered User
Just a word of caution as I looked into this a while ago with my 2015 c7 which has the same hardware. There’s was a point the hardware was revised between 2015/16 the later hardware supported CarPlay/aa and earlier ones didn’t.
this also looks like a hack of some sort as the CarPlay activation needs to be done via the Audi mothership and license is around £2-300.
you could risk bricking your MMI if the firmware isn’t compatible with your hardware cost of new MMI unit isn’t cheap.
 

SlapNutz

Member
Well done mate sounds like you've sorted yourself right out there with the update - nice one
Thank you, Its the Aerospace mentality I guess, It has to work if it will not, then Make it work.
 

Djemu

Registered User
Thank you, Its the Aerospace mentality I guess, It has to work if it will not, then Make it work.
Hello mate - just bought this activation off £80 on ebay, googled the update name and landed here and looks like its available publicly for nothing :puke:
Do you have a Bose system? any issues with it? This specifically worries me:

Bose:
Sandard is not including BOSE Update. Use metainfo2-Bose.txt - rename to metainfo2.txt - in folder /1 and /2 to enable BOSE update.
Have a VCP/ODIS ready to upload dataset after FW update is done.
 

SlapNutz

Member
Hello mate - just bought this activation off £80 on ebay, googled the update name and landed here and looks like its available publicly for nothing :puke:
Do you have a Bose system? any issues with it? This specifically worries me:

Bose:
Sandard is not including BOSE Update. Use metainfo2-Bose.txt - rename to metainfo2.txt - in folder /1 and /2 to enable BOSE update.
Have a VCP/ODIS ready to upload dataset after FW update is done.
Hi
Yes its sickening what some greedy individuals will do. take freely made available stuff and put a price on it.

Mine wasn't Bose just standard, and I had to remove the bose files from the 2 folders and it just installed, with the bose I'm assuming you have to remove the standard ones and rename the bose ones to the standard name?

once installed, at the end I cancelled the compare and didn't do any vcd mallarky,,,its been working fine since day one.

If you need any more info send me a pm happy to help. I had to take my link down because of a intellectual property warning.

Regards
Slapz
 

WRST

New Member
Hi
Yes its sickening what some greedy individuals will do. take freely made available stuff and put a price on it.

Mine wasn't Bose just standard, and I had to remove the bose files from the 2 folders and it just installed, with the bose I'm assuming you have to remove the standard ones and rename the bose ones to the standard name?

once installed, at the end I cancelled the compare and didn't do any vcd mallarky,,,its been working fine since day one.

If you need any more info send me a pm happy to help. I had to take my link down because of a intellectual property warning.

Regards
Slapz
Hi Slapz,

I just posted in the A6 forum and wondered if you think this could work for me aswell? I'm very new to this, just bought the car and was looking for possible solutions to getting CarPlay atleast :)


Thanks in advance!
 

RAF_S7

Well-Known Member
Gold Supporter
Hi Slapz,

I just posted in the A6 forum and wondered if you think this could work for me aswell? I'm very new to this, just bought the car and was looking for possible solutions to getting CarPlay atleast :)


Thanks in advance!
The software upgrade for the C7.5 platform is available to those running the MIB2 MMI Platform. This is the one with the 2 x USB ports under the armrest.
There is an official Audi Dealer upgrade available, for some 2017-18 models, but Audi wont install it to earlier years as its not officially released for the rest of the C7.5 range. If your running a C7, there there is no official Audi upgrade or 3rd party software upgrade, you need to change the hardware to support Carplay/Android Auto.

If your running MIB2 on the C7.5, there is a 3rd party route to Carplay/AA which can be installed remotely. I did this about 2 years ago on my S7. There is a link to how that works here.

I believe there are a couple of UK guys now offering the service. Think I paid USD130 back then. Best investment/upgrade I've put on the car, and use it every day without any issues. My OEM Maps are out of date now, but dealer map upgrades are £££. Now I use either Google Maps or Waze for Nav, and although it only presents on the main MMI screen, it works fine :hi:
 

SlapNutz

Member
Hi

I have the non bose sound system and this worked for me without any issues to this day. It even works with bose sound systems. I was able to jump from like a few firmways away to the most latest i believe directly rather than one firmware up at a time. As you can see I am updated to 21/22 even then this also enabled car play and android. I use waze even though as gayz as it sounds via car play works a treat.

regards
Slapz
 

Drazek

New Member
Hi

I have the non bose sound system and this worked for me without any issues to this day. It even works with bose sound systems. I was able to jump from like a few firmways away to the most latest i believe directly rather than one firmware up at a time. As you can see I am updated to 21/22 even then this also enabled car play and android. I use waze even though as gayz as it sounds via car play works a treat.

regards
Slapz
Hi @SlapNutz

Would I be able to get the latest firmware and map updates from you please? :D

I've run out of map update allowances and my dealer wants to charge me hundreds for the latest ones :(

I can't figure out how to PM you on the forum though? perhaps I'm not allowed to yet as I had to register a new account just now.

thanks,
Draz.
 

Drazek

New Member
Okay so I've done some internet snooping and I've found the K6336-AIO update.

The AIO update warns against installing the BOSE update as you need a VCP or ODIS to upload new parameters or the sound system won't work?
So I guess I'll not do the BOSE update for now...

I've also found a direct link for the latest europe maps... however I don't think this one has any of the speed cams in it?
 

Drazek

New Member
Well I went ahead and did the K6336-AIO update on my car, and holy crap! now i have Android Auto! (and apple car play).

Now to see if the latest maps will install.
 

SlapNutz

Member
Well I went ahead and did the K6336-AIO update on my car, and holy ****! now i have Android Auto! (and apple car play).

Now to see if the latest maps will install.
they will update just fine as did the firmware. reason i didn't put it back up after deleting, I didn't want anyone messing something up and then me getting the blame. stuff is out there available but at your own risk.

Regards
Slapz
 

nelo36

New Member
they will update just fine as did the firmware. reason i didn't put it back up after deleting, I didn't want anyone messing something up and then me getting the blame. stuff is out there available but at your own risk.

Regards
Slapz
Hi Slapnutz sorry to jump into this thread im a noob to audi never owned one but i am looking to update my MMI as i have saw so many threads about updating it i have MHI2_AU57x_P3634 i have serached the web for any updates but failed misserably and just kept getting ads galour would appreciate any help or advice on updating so i can get car play and other options activated thanks in advance lee
 
Top