Reverse Camera With & Ami Installed - PLEASE HELP!!!

golfmk5

Registered User
Did you add the rear view camera to the canbus gateway installation list?
Did the ops originally came with your car? If yes then did it came up in the rnse when switching to reverse?
Did you code the ops module (block 10) to also know that there is a rearview camera retrofitted?
Did you code the r8 camera module to know that there are also the optical illustrations fitted?
 

j.urgen

Registered User
Hello, Thanks.

Yes i did add the rear camera to the canbus gateway.
And me car is only rear pdc original.
And when i reset the unit the first time give the rear camera a picture but when is switch of the rear gear the not working anymore, no picture from the rear camera.
 

golfmk5

Registered User
Then you should remove the ops from the rnse
Try this coding in the rnse
0709725
If it will work then try also 0209725
Coding it for a3 platform and not r8.
Afterwards try to perform a hard reset from the rnse adaptation channel.
 

golfmk5

Registered User
Are you sure that you have the R8 module ending with A?
Try to change to lamburgini mode in rnse adaptation
The screen should become black and then try to shift to reverse. If the r8 module is working then you will see the image
 

golfmk5

Registered User
Glad I helped, but this is not how it should work if you have the r8 module with A in its part number.
This module can communicate with the rnse so you don't have to wire it like that.
If you don't mind it no working 100% oem than leave it this way.
 

sabinx

Registered User
Hello. One question.I have the same kit. The camera power supply comes from the reverse light?
 

sabinx

Registered User
Hello. I have the same kit. Please tell me qhere does the black connector, camera power supply connect to? Reverse lights?
 

Ash187

Registered User
VCDS Map User
Gold Supporter
Which kit do you have? the original Audi R8 module with the original Audi camera? if so then there nothing to do with the reverse light. it connects to the module which provides the power.
If you need help with installation give us a shout.
 

sabinx

Registered User
Which kit do you have? the original Audi R8 module with the original Audi camera? if so then there nothing to do with the reverse light. it connects to the module which provides the power.
If you need help with installation give us a shout.
I have the original R8 kit - installation is done, fit perfectly. Coding as Kufatec manual says. Coding is different for 2011 model and Kufatec offers support for that. Thanks for your help.
 

sabinx

Registered User
Hello. Installation was done. Camera working great, but I have a problem. AMI is not working. I have the songs shown on display but no sound fron the speakers.
 

BenC00

Registered User
Did you get this working in the end?
 

maccalo

Norway
Does anyone know if there's a difference in camera picture quality between
4L0980551,
4L0980551B and
4L0980551D?
 

Nikolaos

Registered User
It can be done, you need the R8 reverse camera module along with wiring and the genuine Audi reverse camera and A6 camera holder. all that combined with the correct coding should get it working.

Ι do have audi's parts and the r8 control unit ending to A, though no picture appears when selecting R.
I have the 193b unit and the full parking system with the park assist function..
 

BenC00

Registered User
Top